Fagforum for arbeidsutstyr

06/09/2017

Arbeidstilsynet har nå innkalt til nytt møte i Arbeidstilsynets Fagforum. Møtet finner sted hos Arbeidstilsynet i Trondheim 19. oktober kl.

 

10. Arbeidstilsynet har i lengre tid vært oppfordret til å ta stilling til blant annet bruk av simulator i sertifisert sikkerhetsopplæring, og har varslet at dette blir en sak som blir tatt opp på møtet.

NOORSI har etterlyst retningslinjer for simulator over lengre tid, da simulator for lengst har blitt tatt i bruk av mange sertifiserte opplæringsvirksomheter. Spørsmålet har spesielt vært hvor vidt simulator kan erstatte deler av de fastsatte praksistimer i henhold til opplæringsplanen, blant annet modul 3. Forhåpentligvis er det altså en avklaring i sikte på dette viktige spørsmål nå på oktobermøtet.

For øvrig er det et berettiget håp om at også den reviderte Norm for kontrollomfang (sakkyndig kontroll), nå endelig blirvedtatt på dette møtet. Revisjon har pågått i halvannet år. I så fall er man et steg nærmere en oppstart av revisjon av læreplanene for truck, kran og anleggsmaskiner fra 1991.

Del på Facebook
Please reload

Viktig innlegg

Trykket øker for revisjon av opplæringsplanene

February 20, 2018

1/1
Please reload

Siste innlegg

January 15, 2019

Please reload

Søk etter Tag
Følg oss
  • Facebook Social Icon

 © 2017 Sertifisert-gruppen 

info@noorsi.no

Kilengaten 15b, 3117 Tønsberg

Sentralbord 33309940